Kaskrut

Joanna Mróz 5 sierpnia 2013

Zapowiadany przez nas Kaskrut otworzył się w sobotę. Nazwa pochodzi od francuskiego casse-croûte oznaczającego przekąskę, a w praktyce używanego jako odpowiednik sandwicha. W krótkiej karcie znajdziemy więc sandwiche, a poza nimi zupy, sałaty, dania główne i desery. Wszystkie dania serwowane są w cenach poniżej 30zł. Szefem Kuchni jest tu Adam Leszczyński. Wszystko, co jest podawane, łącznie z pieczywem do kanapek, jest przygotowywane na miejscu. Karta ma się zmieniać co tydzień. Na razie nie ma jeszcze koncesji, po jej otrzymaniu Kaskrut serwować będzie regionalne piwa.

Kaskrut Otwarta kuchnia

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Poznańska 5, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Niedz 17:00 – 23:00

Strona internetowa: Facebook Fanpage

Rodzaj kuchni: autorska

Średnie ceny: 15-28zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (3):

Restaurantica.pl (sierpień 2013) by Foodie R

Ósme Smaki (sierpień 2013)

Froblog.pl by Foodie F (Sierpień 2013)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *