Zapowiadany przez nas Kaskrut otworzył się w sobotę. Nazwa pochodzi od francuskiego casse-croûte oznaczającego przekąskę, a w praktyce używanego jako odpowiednik sandwicha. W krótkiej karcie znajdziemy więc sandwiche, a poza nimi zupy, sałaty, dania główne i desery. Wszystkie dania serwowane są w cenach poniżej 30zł. Szefem Kuchni jest tu Adam Leszczyński. Wszystko, co jest podawane, łącznie z pieczywem do kanapek, jest przygotowywane na miejscu. Karta ma się zmieniać co tydzień. Na razie nie ma jeszcze koncesji, po jej otrzymaniu Kaskrut serwować będzie regionalne piwa.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Poznańska 5, Warszawa
Godziny otwarcia: Pon – Niedz 17:00 – 23:00
Strona internetowa: Facebook Fanpage
Rodzaj kuchni: autorska
Średnie ceny: 15-28zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (3):
Restaurantica.pl (sierpień 2013) by Foodie R
Froblog.pl by Foodie F (Sierpień 2013)
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie