Restauracja UKI UKI – Fabryka Makaronu Japońskiego została otwarta tuż przed Świętami Wielkanocnymi przy ulicy Kruczej. Głównym bohaterem menu jest makaron Udon przygotowywany na miejscu przez japońskiego szefa kuchni, którym jest Taira Matsuki. Makaron serwowany jest w wielu odsłonach z tradycyjnym rosołem rybnym bonito jako kama age udon, sanuki udon, fusion udon czy sashimi udon, albo z rosołem wieprzowym – yamato curry udon. W menu znajdziemy także sushi, sashimi oraz desery. Na Ramen trzeba będzie jeszcze poczekać kilka tygodni.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: ul. Krucza 23/31, Warszawa
Telefon: 22 428 26 96
Godziny otwarcia: wt. – sob.: 12.00 – 21.00, niedz. 12:00 – 20:00
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: japońska
Średnie ceny: dania z makaronem udon 20 – 45 zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (1)