Restauracja Thaisty by Chanukan została otwarta w maju w przestronnym lokalu przy placu Bankowym. Zgodnie ze swoją nazwą specjalizuje się z kuchni tajskiej a szefową kuchni jest tam Chanunkan Duangkumma, która wcześniej pracowała m.in. w Naam Thai po prawej stronie Wisły. W menu Thaisty znajdziemy m.in. sataye z kurczaka, zupę z kaczki, tom kha gai, pad thai goong, pak-choi, krewetki i kalmary w różnych odsłonach. Fani mięsa mogą spróbować golonki by Chanunkan albo wołowego steka Thaisty. Jest również kilka dań dla wegetarian – w tym płonące grzyby albo pak-choi.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: pl. Bankowy 4, Warszawa
Telefon: 730 000 024
Godziny otwarcia:
pon. – niedz.: 11:00 – 23:00
Strona internetowa: thaisty.pl
Rodzaj kuchni: tajska
Średnie ceny: dania główne 20 – 60 zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (3)
Restaurantica.pl by Foodie R (czerwiec 2015)
Tasteaway (maj 2015)
Krytyka Kulinarna (maj 2015)