Chaps

Marta Glinka 29 września 2016

Nowa restauracja otworzyła się niedawno na Ursynowie, przy Wąwozowej. Chaps to dania kuchni świata z wykorzystaniem sezonowych, lokalnych składników. W menu znajdziemy m.in. królika z kapustą włoską i kurkami, polika wołowego z czarnym bzem i chrzanem czy risotto z kurkami i truflami. W karcie zaciekawia także krem z czarnej rzepy czy deser ptasie mleczko z białej czekolady, jeżyn, aronii i bezy. Wkrótce w karcie mają pojawić się także autorskie tapasy zwane chapsami. W weekendy można zamówić specjalny trzydaniowy zestaw brunchowy.

Chaps kropla Delice królik

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Wańkowicza 1, wejście od Wąwozowej, Warszawa

Godziny otwarcia: wt.-niedz: 12:00-22:00

Telefon: 22 127 57 57

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: międzynarodowa

Średnie ceny: dania główne 40-55 zl

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ursynów

RECENZJE BLOGERÓW (1)

Restaurantica.pl by Foodie R (sierpień 2016)

Chaps Kropla Delice zupa dyniowa

Chaps wnętrze

Artykuł w ramach cyklu News Delice. Powstał we współpracy z Kroplą Delice. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *