Nowa restauracja otworzyła się niedawno na Ursynowie, przy Wąwozowej. Chaps to dania kuchni świata z wykorzystaniem sezonowych, lokalnych składników. W menu znajdziemy m.in. królika z kapustą włoską i kurkami, polika wołowego z czarnym bzem i chrzanem czy risotto z kurkami i truflami. W karcie zaciekawia także krem z czarnej rzepy czy deser ptasie mleczko z białej czekolady, jeżyn, aronii i bezy. Wkrótce w karcie mają pojawić się także autorskie tapasy zwane chapsami. W weekendy można zamówić specjalny trzydaniowy zestaw brunchowy.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: ul. Wańkowicza 1, wejście od Wąwozowej, Warszawa
Godziny otwarcia: wt.-niedz: 12:00-22:00
Telefon: 22 127 57 57
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: międzynarodowa
Średnie ceny: dania główne 40-55 zl
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Ursynów
RECENZJE BLOGERÓW (1)
Restaurantica.pl by Foodie R (sierpień 2016)
Artykuł w ramach cyklu News Delice. Powstał we współpracy z Kroplą Delice.