Nie ma pustki w naturze. Miejsce po niedawno zamkniętej restauracji australijskiej Kalaya zajęło nowe miejsce. Kavos Grill & Bar to grecka kuchnia z dominującą rolą grilla węglowego Josper. Szefem kuchni jest tutaj Theodoros Vogdanos, znany wcześniej m.in. z restauracji El Greco i Paros. W menu znajdziemy m.in. grillowane plastry karkówki ze świni iberyjskiej; ośmiornicę z grilla z sosem z oliwy, cytryny i świeżych ziół; grillowaną doradę przyprawioną solą morską. W menu znajdziemy też meze, gorące przystawki, sałatki i dania lunchowe. Na poziomie -1 Kavos Grill & Bar proponuje koktajl bar z autorskimi koktajlami.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: Jasna 26, Warszawa
Telefon: 22 828 10 67
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: grill, grecka
Średnie ceny: dania główne 30-56zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście