Nieczęsto zdarza nam się pisać o Targówku! Pora to zmienić. W styczniu właśnie na Targówku przy ul. Św. Wincentego otworzyła się nowa restauracja Ręczna Robota. Oferuje kuchnię śródziemnomorską przygotowywaną – jak deklarują właściciele – ze świeżych produktów sezonowych. W menu znajdziemy przystawki (m.in. crostini ze szpinakiem i kozim serem), sałaty, zupy (m.in. krem z ciecierzycy z grissini i kolendrą), ręcznie robione makarony (m.in. ravioli z gołębiem, masłem i szałwią), dania główne (m.in. dorsz z czarną soczewicą, blanszowanym szpinakiem i sosem z omułków). Ręczna Robota ma też specjalne menu dla dzieci (m.in. paluszki z kurczaka w panierce z frytkami z patelni).
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: Św. Wincentego 99/2A, Warszawa
Godziny otwarcia: Pon – Czw 11:00 – 22:00, Pt – Niedz 11:00 – 23:00
Telefon: 537 458 939
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: śródziemnomorska
Średnie ceny: przystawki 10-24zł, dania główne 28-49zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Targówek