Chez Nicholas to otwarta w listopadzie w Krakowie francuska restauracja, której właścicielem i szefem kuchni jest Nicholas. Szef kuchni pochodzi z Chin, ale do Polski przyjechał z Francji, gdzie ukończył szkołę gastronomiczną Ferrandi w Paryżu, a potem zdobywał doświadczenie we francuskich restauracjach w tym wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Nicholas w swojej krakowskiej restauracji proponuje sezonowe, regularnie zmieniane menu, w którym ostatnio można było znaleźć m.in. zupę z borowików, duszoną wołowinę z marchewką, rilette z zająca z sosem gribiche, czy francuską jajecznicę z krewetkami. Poza daniami z karty w Chez Nicholas możemy zamówić menu degustacyjne (5 dań) w cenie 68 zł, zestawy lunchowe w tygodniu zjemy tu w cenie 35 zł. Poza kuchnią francuską od w Chez Nicolas możemy od czasu do czasu spróbować także kuchni chińskiej, restauracja zaprasza na specjalne wieczory z chińskim menu degustacyjnym.
źródło zdjęć: Fanpage Chez Nicolas