Pod koniec lipca przy ulicy Patriotów w Falenicy otworzyła się restauracja Letnisko. Szefem kuchni lokalu jest Paweł Gross, uczestnik szóstej edycji Top Chefa. W stworzonym przez niego menu znajdziemy dania kuchni polskiej i kontynentalnej. Zjemy tu m.in. krem z raków, pierogi z cielęciną i wiejską śmietaną, schabowego po staropolsku, sałatę z wędzonym pstrągiem, kaszotto z grillowanymi warzywami czy pieczonego bakłażana z cieciorką, jogurtem i miętą. Letnisko to restauracja przyjazna dzieciom dla których przygotowano kącik zabaw, krzesełka do karmienia, przewijak, a także specjalne menu. Dzieci mogą wybrać m.in. kluseczki Babuni z sosem pomidorowym, podpłomyki z szynką i serem czy szynką i pieczarkami, czy chrust z indyka ze świeżą marchewką i frytkami.
źródło zdjęcia: Facebook restauracji Letnisko