Na Mokotowie przy ulicy Puławskiej, w miejscu, gdzie poprzednio funkcjonowała restauracja KoreaTown Rest, powstała Dikańka – miejsce specjalizujące się w kuchni ukraińskiej, a także w tradycyjnych daniach kuchni słowiańskiej. W menu znajdziemy klasyczne pierogi z różnymi nadzieniami (ruskie, z mięsem, z kapustą, z ziemniakami i boczkiem, z ziemniakami i wątróbką z indyka (7 sztuk za 17 zł)), a także w wersji na słodko (z makiem, jagodami, dynią czy porzeczkami; 7 sztuk za 17 zł). Pierogi zamówić można także w wersji bezglutenowej przygotowane z mąki gryczanej lub ryżowej (21 zł). Dostępne są także pielmieni wieprzowe, wieprzowo-wołowe oraz z indykiem (10 sztuk za 15 zł), gołąbki (15 zł) i naleśniki. Pełne menu można znaleźć na Facebooku Dikańki.

restauracja
Więcej szczegółów: