Restauracja Oliva po 8 latach od otwarcia zmieniła wizerunek, wnętrze i menu. Od kwietnia restauracja działa w nowej formule, z pierwszym olive bar w Polsce i nowym menu śródziemnomorskim. Zmianie uległo wnętrze restauracji, a także karta dań. Menu otwiera oliwa, która jest bohaterką konceptu. W Olive Barze możemy skosztować 4 rodzaje oliwy ze specjalnej instalacji z beczek – trzy, które dostępne są na stałe (Włochy, Hiszpania, Grecja) i jedna rotująca.
W menu znajdziemy przekąski do dzielenia (6-14 zł), a wśród nich takie propozycje jak pieczone oliwki, sery z cytrusowym dżemem, pikle, czy suszone pomidory w oliwie, a także przystawki zimne (na przykład tatar woIowy, carpaccio z ośmiornicy; 29-49 zł) oraz ciepłe (zupa z ryb i owoców morza, szafranowe risotto z kaczką, czy raviolo z jajkiem i ziemniakiem; 26-39 zł). Na gości czeka także selekcja dań głównych, takich jak perliczka, okoń morski czy stek z polędwicy (44-95 zł) oraz karta deserów, w której znajdziemy kozi sernik i szarlotkę (21 zł). Do dań możemy dobrać wino bądź autorski koktajl.