Ferment Bistro

ul. Iwonicka 40Mokotów, Warszawa

restauracja

Więcej szczegółów:

Ferment Bistro – autorska kuchnia Agaty Wojdy na Sadybie

Marta Glinka 4 lipca 2024

Od niedawna na Sadybie,  w odnowionej willi przy ulicy Iwonickiej działa nowe miejsce – Ferment Bistro. W zmieniającej się regularnie karcie znajdziemy autorskie dania Agaty Wojdy, szefowej kuchni znanej min. z Opasłego Tomu, Absyntu czy Fest. Kuchnia Agaty oparta  jest na sezonowych, lokalnych produktach. W aktualnej karcie znajdziemy takie dania jak: krem z kalarepki, chłodnik buraczany z truskawkami, pieczonego pomidora z majonezem z suszonych pomidorów i sezonowymi warzywami czy ser stracciatella, z pomidorami, morelami i bakłażanem. Zjemy tu także desery, w tym słynny mus chałwowy szefowej kuchni, a także sernik czekoladowy, waniliową panna cottę z kompotem truskawkowo-rabarbarowym czy mus jogurtowy z marakują.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *