Na Żoliborzu od niedawna działa nowe miejsce – Rolf. To restauracja, która określa się jako „fun dining” z backgroundem Szwajcarskim. To nowa odsłona szwajcarskiej restauracji Alpenrose, która działała tu od listopada zeszłego roku. Szefem kuchni lokalu jest Piotr Karpiński, który swoje doświadczenie zdobywał m.in. w restauracjach w Szwajcarii, Szwecji i w Kopenhadze. Menu lokalu to jego autorskie propozycje inspirowane daniami z różnych stron świata – m.in Szwajcarii, ale także z Korei, Hiszpanii czy Bliskiego Wschodu. W karcie znajdziemy talerz szwajcarskich serów, hummus z polskiej fasoli jaś, muhammara, gazpacho czy placuszki z cukinii. Zjemy tu także rzemieślniczy chleb ze szwajcarskim serem gruyere i egzotycznymi dodatkami takimi jak kimchi czy wołowina bulgogi. W karcie znajdziemy także podpłomyki, ręcznie wyrabiane makarony czy loaded fries w wersji wege z jalapeno i mięsnej z wołowiną bavette.
50641
