We wrześniu na Woli, przy ulicy Żytniej swoje drzwi dla gości otworzyła nowa restauracja specjalizująca się w tradycyjne kuchni greckiej – Elia Grecka Tawerna. Chef kuchni i właściciel lokalu Makis wcześniej wiele lat współpracował z innymi warszawskimi greckimi restauracjami, był m.in. współtwórcą „Olivos” w Browarach Warszawskich. W karcie nowego miejsca znajdziemy m.in. szeroki wybór meze czyli greckich przystawek np. zapiekaną fetę w cieście filo, krewetki w białym winie, grillowany ser halloumi, smażone anchois z aioli i wiele innych. Zjemy tu także dania mięsne takie jak souvlaki z karkówki lub z kurczaka, musakę, gyros, grillowane żeberka jagnięce czy pieczony udziec jagnięcy. Zamówimy tu także dania z rybami i owocami morza takie jak: ośmiornica, grillowane kalmary, grillowana dorada lub okoń morskiego czy pieczony dorsz ze szpinakiem w białym winie.
51108
restauracja
Więcej szczegółów: