Barka Wynurzenie otworzyła się właśnie na kolejny letni sezon proponując gościom nowy pomysł na jedzenie nad Wisłą. W poprzednich latach można było zjeść tu dania od Munchies czy Zbig Eatz. W tym sezonie letnim nakarmi nas Kukpit, gdzie za sterami kuchni stanie Marcin Kruk. W menu znajdziemy buchty, czyli drożdżowe bułki gotowane na parze wypełnione różnymi dodatkami, takimi jak długo duszone mięso w ziołach z czerwoną kapustą, boczniak z ogórkiem, czy boczkiem i jabłkiem. Na większy głód Kukpit proponuje azjatyckie klopsy lub indyjską kurę z frytkami i piklowanymi warzywami. Karta zawiera także zakąski do piwa takie jak chipsy z batata z solą truflową, mix warzyw w piwnej tempurze, ozorki wołowe z sosem hoi-sin czy kacze żołądki w białej czekoladzie i chilli.
źródło zdjęcia: Facebook / Barka Wynurzenie Fanpage







Jedna odpowiedź do “Kukpit – nowe smaki na Barce Wynurzenie”
Próbowałem buchty z kurą oraz azjatyckich klopsów. Fajne mięso, wyraźne smaki.