Butchery & Wine

Marta Glinka 30 sierpnia 2012

Butchery & Wine to miejsce dla mięsożerców. W tej restauracji mięso, a szczególnie wołowina w różnych odsłonach jest królem karty. Poza wołowymi stekami zjemy tu także wieprzowinę, kaczkę, cielęcinę a z produktów niemięsnych np. owoce morza czy sałatki. Butchery & Wine zostało Knajpą Roku 2011 według Gazety, a także uzyskało wyróżnienie przewodnika Michelin Bib Gourmand.

 Butchery & Wine

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Żurawia 22

Godziny otwarcia: pon-sob. 12:00-22:00

Telefon: (22) 502 31 18 

Strona internetowa: butcheryandwine.pl

Rodzaj kuchni: steki, dania mięsne, owoce morza

Średnie ceny: 30-200 zł za danie główne

Klimat / Atmosfera: nieformalna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (7):

Illucucina (styczeń 2012)

Serce Karczocha (październik 2011)

Polandian (wrzesień 2011) – jez. angielski

Grace w kuchni (lipiec 2011)

Froblog (czerwiec 2011)

Restaurantica.pl (marzec 2011)

Smaki Miasta (marzec 2011)

.

MEDIA ONLINE I DRUKOWANE (5):

Polityka – P. Adamczewski – (czerwiec 2011)

Gazeta Co Jest Grane – M. Nowak – kwiecień 2011

Food & Friends (kwiecień 2011)

Wprost – M.Gessler 

In your pocket (jez. angielski)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

2 odpowiedzi na “Butchery & Wine”

  1. Aurélien napisał(a):

    More than perfect its paradise for meat lover! bravo!

  2. Michał napisał(a):

    Amerykanie pewien typ samonaprowadzających rakiet nazywają fire & forget. B&W to eat&forget. Ciężko się do czegoś przyczepić, bo jedzenie dobre. Ale pozbawione emocji. Jem, płacę, zapominam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *