Butchery & Wine to miejsce dla mięsożerców. W tej restauracji mięso, a szczególnie wołowina w różnych odsłonach jest królem karty. Poza wołowymi stekami zjemy tu także wieprzowinę, kaczkę, cielęcinę a z produktów niemięsnych np. owoce morza czy sałatki. Butchery & Wine zostało Knajpą Roku 2011 według Gazety, a także uzyskało wyróżnienie przewodnika Michelin Bib Gourmand.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: ul. Żurawia 22
Godziny otwarcia: pon-sob. 12:00-22:00
Telefon: (22) 502 31 18
Strona internetowa: butcheryandwine.pl
Rodzaj kuchni: steki, dania mięsne, owoce morza
Średnie ceny: 30-200 zł za danie główne
Klimat / Atmosfera: nieformalna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (7):
Serce Karczocha (październik 2011)
Polandian (wrzesień 2011) – jez. angielski
Restaurantica.pl (marzec 2011)
.
MEDIA ONLINE I DRUKOWANE (5):
Polityka – P. Adamczewski – (czerwiec 2011)
Gazeta Co Jest Grane – M. Nowak – kwiecień 2011
Food & Friends (kwiecień 2011)
In your pocket (jez. angielski)
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie
2 odpowiedzi na “Butchery & Wine”
More than perfect its paradise for meat lover! bravo!
Amerykanie pewien typ samonaprowadzających rakiet nazywają fire & forget. B&W to eat&forget. Ciężko się do czegoś przyczepić, bo jedzenie dobre. Ale pozbawione emocji. Jem, płacę, zapominam.