Casa Pablo

Joanna Mróz 15 sierpnia 2012

Casa Pablo, nowa hiszpańska restauracja, otworzyła się na Grzybowskiej kilka dni temu. W Warszawie nie mamy zbyt wielu hiszpańskich restauracji, ale Casa Pablo i tak chce się wyróżnić na ich tle. Dlatego zaoferuje hiszpańską kuchnię kreatywną. W menu znajdziemy więc m.in. Łososia marynowanego w burakach na kremie z kalafiora, a także specjalność restauracji – Prosię confit z Segowii. Casa Pablo jest autentycznie hiszpańska – właściciel i kucharze są Hiszpanami, świeże produkty – mięso i ryby – są sprowadzane z Hiszpanii. Elementy charakterystyczne wystroju to m.in. antyki, proste drewniane regały z winem, dominujące kolory to niebieski i cegła. Najstarsze lustro w restauracji ma ponad 200 lat.

Casa Pablo

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Grzybowska 5A, Warszawa

Godziny otwarcia: 12:00-23:00

Telefon: 22 324 57 81

Strona internetowa: www.casapablo.pl

Rodzaj kuchni: kreatywna hiszpańska

Średnie ceny dania głównego: 60-70zł

Klimat / Atmosfera:  biznesowa, casual chic

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (1):

Froblog.pl (Wrzesień 2012) by Foodie F


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

3 odpowiedzi na “Casa Pablo”

  1. Magda napisał(a):

    Byłam i kosztowałam. Symfonia niezapomnianego i bardzo kreatywnego smaku. Tak jak fantastyczne jedzenie tak i fantastyczna atmosfera. Nie mogę doczekać się kolejnej randki w i z Casa Pablo. Kochanie wiesz już gdzie zabrać mnie następnym razem 🙂

  2. Karolina napisał(a):

    Super obsługa, bajeczna kuchnia, wszystko perfekcyjnie przygotowane i oczywiście wszystko na czas. Bardzo polecam!!!

  3. Kasia W napisał(a):

    Smacznie i miło polecam każdemu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *