Casa Pablo, nowa hiszpańska restauracja, otworzyła się na Grzybowskiej kilka dni temu. W Warszawie nie mamy zbyt wielu hiszpańskich restauracji, ale Casa Pablo i tak chce się wyróżnić na ich tle. Dlatego zaoferuje hiszpańską kuchnię kreatywną. W menu znajdziemy więc m.in. Łososia marynowanego w burakach na kremie z kalafiora, a także specjalność restauracji – Prosię confit z Segowii. Casa Pablo jest autentycznie hiszpańska – właściciel i kucharze są Hiszpanami, świeże produkty – mięso i ryby – są sprowadzane z Hiszpanii. Elementy charakterystyczne wystroju to m.in. antyki, proste drewniane regały z winem, dominujące kolory to niebieski i cegła. Najstarsze lustro w restauracji ma ponad 200 lat.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Grzybowska 5A, Warszawa
Godziny otwarcia: 12:00-23:00
Telefon: 22 324 57 81
Strona internetowa: www.casapablo.pl
Rodzaj kuchni: kreatywna hiszpańska
Średnie ceny dania głównego: 60-70zł
Klimat / Atmosfera: biznesowa, casual chic
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (1):
Froblog.pl (Wrzesień 2012) by Foodie F
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie
3 odpowiedzi na “Casa Pablo”
Byłam i kosztowałam. Symfonia niezapomnianego i bardzo kreatywnego smaku. Tak jak fantastyczne jedzenie tak i fantastyczna atmosfera. Nie mogę doczekać się kolejnej randki w i z Casa Pablo. Kochanie wiesz już gdzie zabrać mnie następnym razem 🙂
Super obsługa, bajeczna kuchnia, wszystko perfekcyjnie przygotowane i oczywiście wszystko na czas. Bardzo polecam!!!
Smacznie i miło polecam każdemu 🙂