Delizia to mała włoska knajpka na Hożej (wejście od Poznańskiej), prowadzona przez prawdziwych Włochów – Luca i Lorenzo. Luca panuje nad salą, Lorenzo nad kuchnią. Pizzy tu nie znajdziecie, ale już od wejścia poczujecie zapach trufli. Menu często się zmienia, ostatnio można w nim znaleźć m.in. Włoskie kopytka z semoliny nadziewane truflami i kozim serem w sosie maślanym z rukolą oraz Affogato – Mus z białej czekolady i orzechów laskowych aromatyzowany tymiankiem, polany gorącym espresso. W zeszłym roku Delizia znalazła się w finale Knajpy Roku. Delizia to dosłownie kilka stolików, dlatego warto wcześniej zarezerwować stolik.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Hoża 58/60 (wejście od Poznańskiej), Warszawa
Godziny otwarcia: Pn – Sob 12:00 – 22:00
Telefon: +48 22 622 66 65
Strona internetowa: www.delizia.com.pl
Rodzaj kuchni: włoska
Średnie ceny: 40-60zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (2):
Latające Talerze (Październik 2012)
Froblog.pl by Foodie F (Grudzień 2010)
MEDIA INTERNETOWE I DRUKOWANE (2):
Piotr Adamczewski dla Polityki (Lipiec 2011)
Maciej Nowak dla Gazety Wyborczej (Grudzień 2010)
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie