Delizia

Joanna Mróz 6 grudnia 2012

Delizia to mała włoska knajpka na Hożej (wejście od Poznańskiej), prowadzona przez prawdziwych Włochów – Luca i Lorenzo. Luca panuje nad salą, Lorenzo nad kuchnią. Pizzy tu nie znajdziecie, ale już od wejścia poczujecie zapach trufli. Menu często się zmienia, ostatnio można w nim znaleźć m.in. Włoskie kopytka z semoliny nadziewane truflami i kozim serem w sosie maślanym z rukolą oraz Affogato – Mus z białej czekolady i orzechów laskowych aromatyzowany tymiankiem, polany gorącym espresso. W zeszłym roku Delizia znalazła się w finale Knajpy Roku. Delizia to dosłownie kilka stolików, dlatego warto wcześniej zarezerwować stolik.

Delizia

 

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Hoża 58/60 (wejście od Poznańskiej), Warszawa

Godziny otwarcia: Pn – Sob 12:00 – 22:00

Telefon: +48 22 622 66 65

Strona internetowa: www.delizia.com.pl

Rodzaj kuchni: włoska

Średnie ceny: 40-60zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (2):

Latające Talerze (Październik 2012)

Froblog.pl by Foodie F (Grudzień 2010)

MEDIA INTERNETOWE I DRUKOWANE (2):

Piotr Adamczewski dla Polityki (Lipiec 2011)

Maciej Nowak dla Gazety Wyborczej (Grudzień 2010)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *