Kuchnia Funkcjonalna, której przygotowania do otwarcia zapowiadałyśmy jakiś czas temu, już działa. Restauracja powstała w Domu Funkcjonalnym przy Jakubowskiej i zaprasza na dania kuchni międzynarodowej inspirowane lokalną tradycją. Szefem kuchni i właścicielem nowego miejsca jest Bartosz Polak, który gotuje z naturalnych, sezonowych produktów, dostarczanych przez lokalnych producentów, zgodnie z porami roku. Karta jest krótka i często się zmienia, w menu w lutym znajdziemy m.in takie dania jak koźlina z warzywami, zupa chrzanowa z dziczyzną, risotto z pęczaku czy placki jaglane podane z sałatką z buraka.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: ul. Jakubowska 16, Warszawa
Telefon: 500 117 218
Strona internetowa: Facebook
Godziny otwarcia: codziennie 11:00-23:00
Rodzaj kuchni: międzynarodowa
Średnie ceny: dania główne 30-50 zł
Klimat / Atmosfera: na luzie
Dzielnica: Saska Kępa Praga Południe
RECENZJE BLOGERÓW (1)
Restaurantica (luty 2013) by Foodie R
,,
MEDIA INTERNETOWE I DRUKOWANE (2)
.
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie