Kuchnia Funkcjonalna już otwarta

Marta Glinka 24 lutego 2013

Kuchnia Funkcjonalna, której przygotowania do otwarcia zapowiadałyśmy jakiś czas temu, już działa. Restauracja powstała w Domu Funkcjonalnym przy Jakubowskiej i zaprasza na dania kuchni międzynarodowej inspirowane lokalną tradycją. Szefem kuchni i właścicielem nowego miejsca jest Bartosz Polak, który gotuje z naturalnych, sezonowych produktów, dostarczanych przez lokalnych producentów, zgodnie z porami roku. Karta jest krótka i często się zmienia, w menu w lutym znajdziemy m.in takie dania jak koźlina z warzywami, zupa chrzanowa z dziczyzną, risotto z pęczaku czy placki jaglane podane z sałatką z buraka.

Kuchnia Funkcjonalna

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Jakubowska 16, Warszawa

Telefon: 500 117 218

Strona internetowa: Facebook

Godziny otwarcia:  codziennie 11:00-23:00

Rodzaj kuchni: międzynarodowa

Średnie ceny:   dania główne 30-50 zł

Klimat / Atmosfera: na luzie

Dzielnica:  Saska Kępa Praga Południe

RECENZJE BLOGERÓW (1)

Restaurantica (luty 2013) by Foodie R

,,

MEDIA INTERNETOWE I DRUKOWANE (2)

Magazyn Smak (luty 2013)

Na Temat (styczeń 2013)

.


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *