Mąka i Woda już otwarta

Foodie R 14 marca 2013

Mąka i Woda to nowa restauracja otwarta przed 2 dniami na Chmielnej. Mieści się w tym samym lokalu co kiedyś restauracja Porta 13 a potem Amadera. Restauracja specjalizuje się tradycyjnej pizzy neapolitańskiej, która jest przygotowywana z włoskich produktów (m.in mąka Caputo z Neapolu, mozzarella di bufala z Kampanii, pomidory z San Marzano). Każda pizza jest wypiekana w specjalnym piecu opalanym drewnem, który przyjechał z Neapolu. Oprócz pizzy w menu znajdziemy  antipasti, sałatki, pasty i desery.

Maka i Woda

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Chmielna 13a , Warszawa

Telefon: 22 505 91 87

Strona internetowa: Facebook

Godziny otwarcia:  na razie codziennie od 17:00, niedługo będą otwarci także na lunche

Rodzaj kuchni: włoska

Średnie ceny:  pizza 22-35 zł, pasta 18-26 zł

Klimat / Atmosfera: na luzie

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (16)

Restaurantica.pl (październik 2013) by Foodie R

Good Place Warsaw (sierpień 2013)

Fried Green Tomatoes (lipiec 2013)

Froblog (czerwiec 2013) by Foodie F

Tasteaway (maj 2013)

Cucinna della Felicita (maj 2013)

Warsaw Eaters (maj 2013)

Misz Masz Kulinarny (kwiecień 2013)

Black Dresses (kwiecień 2013)

Tupacz (kwiecień 2013)

Krytyka Kulinarna

Blog Madame Edith (kwiecień 2013) 

Pork & Bacon (marzec 2013)

Pyza Made in Poland (marzec 2013)

Restaurantica.pl (marzec 2013) by Foodie R

Nakarmiona Starecka (marzec 2013)

RECENZJE W MEDIACH DRUKOWANYCH I ONLINE (2):

Gazeta Co Jest Grane (M. Nowak) (sierpień 2013)

Kukbuk (marzec 2013)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie