Mąka i Woda to nowa restauracja otwarta przed 2 dniami na Chmielnej. Mieści się w tym samym lokalu co kiedyś restauracja Porta 13 a potem Amadera. Restauracja specjalizuje się tradycyjnej pizzy neapolitańskiej, która jest przygotowywana z włoskich produktów (m.in mąka Caputo z Neapolu, mozzarella di bufala z Kampanii, pomidory z San Marzano). Każda pizza jest wypiekana w specjalnym piecu opalanym drewnem, który przyjechał z Neapolu. Oprócz pizzy w menu znajdziemy antipasti, sałatki, pasty i desery.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
Adres: ul. Chmielna 13a , Warszawa
Telefon: 22 505 91 87
Strona internetowa: Facebook
Godziny otwarcia: na razie codziennie od 17:00, niedługo będą otwarci także na lunche
Rodzaj kuchni: włoska
Średnie ceny: pizza 22-35 zł, pasta 18-26 zł
Klimat / Atmosfera: na luzie
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (16)
Restaurantica.pl (październik 2013) by Foodie R
Good Place Warsaw (sierpień 2013)
Fried Green Tomatoes (lipiec 2013)
Froblog (czerwiec 2013) by Foodie F
Cucinna della Felicita (maj 2013)
Misz Masz Kulinarny (kwiecień 2013)
Blog Madame Edith (kwiecień 2013)
Pyza Made in Poland (marzec 2013)
Restaurantica.pl (marzec 2013) by Foodie R
Nakarmiona Starecka (marzec 2013)
RECENZJE W MEDIACH DRUKOWANYCH I ONLINE (2):
Gazeta Co Jest Grane (M. Nowak) (sierpień 2013)
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie
6 odpowiedzi na “Mąka i Woda już otwarta”
nie polecam, jedzenie nijakie. Jeśli tak jest na samym początku to im dalej w czasie może być tylko gorzej.
Jedzenie w Mąka i Woda jest nijakie tylko dla nijakich
dla mnie rewelacja, będę stałym gościem,
a MACowi polecam pizze hut 😉
Pizza w Mąka i Woda jest obecnie bezkonkurencyjna w Warszawie, a dlaczego? Bo ich piec opalany drewnem deklasuje wszystkie inne wyroby pizzopodobne we włoskich restauracjach stolicy.
Mieliśmy okazję przyjrzeć się restauracji Mąka i Woda od kuchni:
http://pyzamadeinpoland.pl/#/sekretem-pizzy-jest-maka-i-woda
Jak udało się wam wejść do środka? 😉
Wow, naprawdę sympatyczni ludzie tam pracują.