Niedawno zapowiadałyśmy otwarcie restauracji OLIVA – nowego śródziemnomorskiego miejsca na Ordynackiej. OLIVA ruszyła w środę. Motywem przewodniem przewodnim menu restauracji jest oliwa. W karcie znajdziemy śniadania, lunche i kolacje. Na miejscu jest też możliwość zakupu oliwy głównie z ekologicznych produkcji z Krety, Hiszpanii i Portugalii. Szefem kuchni restauracji OLIVA jest Łukasz Żuchowski (wcześniej szef w restauracji 12 stolików). Specjalną kartę win dla restauracji OLIVA przygotował Marek Kondrat.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: ul. Ordynacka 10/12, Warszawa
Telefon: 22 826 70 60
Strona internetowa: www.restauracjaoliva.pl
Godziny otwarcia: Pon – Pt 8.00-22.00 Sob – Niedz 9.00-22.00
Rodzaj kuchni: śródziemnomorska
Średnie ceny: 20-40 zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (3)
Froblog.pl (Maj 2013) by Foodie F
Restaurantica.pl (kwiecień 2013) by Foodie R
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie
2 odpowiedzi na “OLIVA”
Przyzwoite wnętrze i miła obsługa to nie wszystko.
Test z pizzy oblany, ciasto gumowate, niesmaczne, zupełnie nie przypomina ciasta do pizzy?!
Czekadełko w postaci bardzo dobrej oliwy podane z nienajlepszym pieczywem – jakąś przeciętną „bagietką”
Porcja ravioli z grzybami smaczna, ładnie podana.
Deser – pyszna pana cotta.
Trzeba dać szansę – mają dopiero 5 dni 😉
Bardzo smaczna pizza! Nie wiem czy jadłam tak dobrą w Polsce 🙂
Dodatkowo dostaliśmy chleb z oliwą jak czekaliśmy – oliwa również pyszna – w sklepie takiej się nie kupi! 🙂
POLECAM WSZYSTKIM! MIŁO I PYSZNIE!