Restauracja i bar Bibenda, którą anonsowałyśmy jakiś czas temu, jest już otwarta. Miejsce na Nowogrodzkiej oferuje autorską kuchnię, opartą o świeże, sezonowe produkty. Bibenda jest stworzona przez Beniamina Bieleckiego i Zbyszka Gawrona – właścicieli firmy cateringowej Ma noże i może. W Bibendzie zjemy w późnych godzinach – kuchnia czynna jest aż do północy. W menu znajdziemy m.in. jarmuż, białą pieczoną kiełbasę na soczewicy, kaczą wątróbkę z konfiturą pomarańczowo-tymiankową.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: Nowogrodzka 10, Warszawa
Godziny otwarcia: Wt-Niedz 12:00-0:00
Telefon: 502 770 303
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: autorska
Średnie ceny: 15-25zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
RECENZJE BLOGERÓW (4):
Restaurantica.pl by Foodie R (lipiec 2014)
Froblog.pl by Foodie F (luty 2014)
Little Hungry Lady (kwiecień 2014)
Nakarmiona Starecka (marzec 2014)
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie