Sakana

Joanna Mróz 5 marca 2014

Od 2001 roku na ulicy Moliera istnieje prawdziwy „evergreen” wśród  sushi barów w Warszawie  – Sakana Sushi Bar. Na jesieni lokal przeszedł metamorfozę wystroju. Ciepłe drewno, wyjątkowe oświetlenie i detale nawiązujące do tradycyjnej, japońskiej sztuki origami to elementy nowego wnętrza, zaprojektowanego przez scenografa Borisa Kudlickę we współpracy z pracownią architektoniczną WWAA.  Wraz z nowym designem w restauracji pojawiły się również nowe specjały – sushi masterzy przygotowali specjalne menu a w nim niespotykane dotąd w Warszawie Buri Bob z drgającymi wiórkami nori czy też grillowane sardynki na nigiri z solą morską. Sieć Sakana pamięta również o klientach szczególnie dbających o sylwetkę – jako pierwsza w Polsce wprowadziła  organiczny brązowy ryż, tak ważny w każdej zbilansowanej diecie, a w ofercie cateringowej znalazły się zestawy opracowane wspólnie z dietetykiem. Nowe wnętrze i nowe menu, ale na Moliera wciąż panuje sakańska atmosfera, a ich smaki docenia wielu fanów sushi.

Sakana

Zdjęcie: materiały Sakana

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: Moliera 4/6, Warszawa

Telefon: 22 8265958

Godziny otwarcia: pon- czt 12-23, pt-sob 12-1.00 , ndz. 13-22.

Strona internetowa: www.sakana.pl

Rodzaj kuchni: japońska/sushi

Średnie ceny: od 11 zł do 38 zł za talerzyk sushi , dania gorące 35/50 zł

Klimat / Atmosfera: luźna, rolling bar z pływającymi łódeczkami, przy którym siadają goście i zamawiają potrawy u Sushi mastera

Dzielnica: Śródmieście


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

Artykuł sponsorowany

Jedna odpowiedź do “Sakana”

  1. kasia napisał(a):

    najlepsze sushi w Warszawie! ever!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *