Zapowiadane przez nas w połowie listopada nowe Rozbrat 20 Bakery and Wine Corner otworzyło się dzisiaj na Powiślu. Właścicielem miejsca jest Daniel Pawełek (dotychczas m.in. Butchery&Wine). To piekarnia, sklep z winem i restauracja. W powiększonej powierzchni dotychczasowego lokalu można zjeść śniadanie, lunch, kolację i tutejsze wypieki oraz napić się wina – jedna z sal otrzymała status Salon de vin i oferuje spory wybór win (również na kieliszki). Można tu też kupić na wynos pieczywo wypiekane na miejscu i oczywiście wino.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: Rozbrat 20, Warszawa
Godziny otwarcia: Pon – Sob 8:00 – 22:00
Telefon: 22 416 62 66
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: śniadania, lunche, wypieki
Średnie ceny: pieczywo 7-12zł, śniadania 12-25zł, sałatki 20-32zł, dania główne 40-90zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Powiśle