Regina Bar

Joanna Mróz 13 listopada 2016

Drugie miejsce ekipy MOD otworzyło się przy Koszykowej kilka dni temu. Trisno Hamid ponownie szefuje tutaj kuchni, ale Regina Bar zapowiada mieszankę kuchni włoskiej i chińskiej. Swój koncept wyjaśnia krótkim „jak na Manhattanie Little Italy łączy się z Chinatown”. W menu znajdziemy podział na dania zimne, ciepłe, pizze i desery. Zjemy tu m.in. Burratę z oliwą z bazylii tajskiej, Kurczaka generała Tso, Kaczkę po kantońsku, czy pizzę z brukselką, pancettą, ricottą i pecorino. W karcie koktajli m.in. Penicilin, a w karcie win trzy wina musujące, po dziesięć białych i czerwonych z Włoch i Francji.

IMG_0381

 

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Koszykowa 1, Warszawa

Godziny otwarcia: pon 12:00 – 22:00, wt-sob 12:00 – 0:00, niedz 12:00 – 22:00

Telefon: 22 621 42 58

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: włoska, chińska, fusion

Średnie ceny: 16-35zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

Jedna odpowiedź do “Regina Bar”

  1. Joanna napisał(a):

    Zamówiłam stolik i poszlismy sprawdzić tę restaurację. Kuchnia jest bardzo nierówna – dostałam na przykład kaczke po kantońsku, której połowy nie zdołalam zjeść, tak była twarda. Ale najgorsze było dopiero przed nami: po 2 godzinach, kiedy byliśmy przy drinkach, podeszła kelnerka i oświadczyła, że na nasz stolik czekają już klienci, którzy zarezerwowali go na 21.30, w związku z tym mówi nam…”do widzenia”! Z czymś podobnym jeszcze sie nigdzie na świecie nie spotkałam – żeby obsługa decydowala,ile czasu mam spędzic w restauracji po zjedzeniu obiadu (dużego!). Chamstwo niespotykane, wszystkim będę odradzać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *