Koko & Roy to restauracja otwarta trzy dni temu w Warszawie przy Wilczej. Miejsce jest inspirowanym Nowym Jorkiem gastrobarem w nowo-amerykańskim stylu. Właścicielami są Annah Syta i Jonathan Roy. Koko & Roy chce zerwać z kojarzeniem kuchni amerykańskiej ograniczonym stylu do TGIFriday’s i Hard Rock Cafe. Będzie proponować sezonową kuchnię, opartą o unowocześnione tradycyjne przepisy i zaawansowane techniki podania. W menu znajdziemy dania dla wegetarian i mięsożerców. Przykłady dań z lipcowego menu: grillowane grzyby, Wedge salad, pork chop, cioppino z langustyką, krewetkami, koprem włoskim i pomidorem czy klasyki jak kurczak pieczony, Roy burger i stek bavette. Będzie też sporo dań do dzielenia się np. odds & ends – bazujące na piątek ćwiartce czy pulpety – cielęce, wieprzowe i wołowe z sosami.

Zdjęcie: Koko & Roy Fanpage