Nowa włoska restauracja La Finestra Pizza i Pasta otworzyła się miesiąc temu na Ochocie przy Grójeckiej, obok Sklepu Podróżnika. Szefem kuchni jest tu Włoch Luis Mamandy. La Finestra serwuje śniadania (codziennie 10:00-12:00), lunche (dni tygodnia 12:30-15:30) w cenie 19zł za zupę i pizzę lub pastę, a także codziennie inne dania dnia na tablicy. Poza tym La Finasetra ma pełną kartę menu obejmującą ponad 30 rodzajów pizzy (frutti di mare, prosciutto, salmone), przystawki (bruschetta, carpaccio z tuńczyka), zupy (gulasz z dorsza), sałatki (caprese, tonno), dania mięsne (stek z polędwicy wołowej, filet z kaczki z oliwą truflową), dania rybne (stek z tuńczyka, łosoś w białym winie), kilkanaście rodzajów pasty (farfalle pollo, penne arrabbiata), risotta (z krewetkami i borowikami, z boczkiem i fasolką szparagową) oraz desery (tiramisu, panna cotta).
![](https://warsawfoodie.pl/wp-content/uploads/2017/07/la-finestra-800x469.jpg)
Zdjęcie: La Finestra Fanpage
Jedna odpowiedź do “La Finestra – nowa pizza i pasta na Ochocie”
Czytam o restauracjach i czuje jeden niedosyt- ze nie ma odnośników do strony internetowej.
Żeby zobaczyć menu, recenzje itd muszę zaraz opuszczać Wasza stronę i iść do Google. Pomyślcie o tym, może można by coś dodać.