Pink Lobster Drink & Fine Dining otworzył się wczoraj przy Żurawiej 6/12 na miejscu zamkniętego niedawno Palmiera. Restauracja ma różowe fotele, ciekawe wnętrze i akwarium z homarami (w planie), a połówkę tytułowego homara (gotowanego, pieczonego lub grillowanego) zjemy tutaj za 160zł. Szefem kuchni jest Jarosław Walczyk, wcześniej m.in. restauracja Strefa w Warszawie. Różowe menu (całe znajdziecie w naszej galerii zdjęć) obejmuje poza homarem m.in. gęsie consomme z fagottini i szczypiorkiem; halibuta z palonym ziemniakiem, selerem, żółtkiem i oliwą pietruszkową; ośmiornicę z pomarańczą, oliwkami i rozmarynem; sarnę z mchem ziołowym, skorzonerą i smardzami, a także pierogi z jagnięciną, bulionem, boczniakiem i trybulą.
36942

restauracja
Więcej szczegółów: