Ellada Souvlaki Bar, nowa grecka restauracja, otworzyła się na początku grudnia na Białołęce przy ulicy Skarbka z Gór. W menu znajdziemy tradycyjne greckie przekąski takie jak ser halloumi z grilla z pomidorem, tzatziki, sałatkę horiatiki, ser graviera na ciepło czy pieczone kalmary w cieście piwnym. Ważną część menu stanowią souvlaki podawane w picie z pomidorem, sosem, frytkami i sałatą, a także jako danie główne na talerzu z dodatkami. Zjemy tu souvlaki z kurczaka, wieprzowiny, a także wegetariańskie. Wśród dań głównych jest też gyros z kurczaka i wieprzowiny, miks owoców morza, a także skepasti czyli mięso z kurczaka lub wieprzowiny z serem żółtym, sosem, warzywami i frytkami włożone pomiędzy dwie zapieczone pity (przypominający trochę meksykańską quesadillę).
źródło zdjęcia: Ellada Souvlaki Bar Facebook, autor: Marcin Łukawski