Lexus Hybrid Cuisine – pierwsze w Polsce wydarzenie kulinarne tej rangi

Foodie F 12 marca 2018

Lexus Hybrid Cuisine to wydarzenie kulinarne z udziałem międzynarodowych gwiazd świata kuchni, które odbędzie się w dniach 11-13 kwietnia. Do Warszawy przyjedzie siedmiu szefów kuchni wyróżnionych w sumie aż dziesięcioma gwiazdkami Michelin, a ich dań skosztować będzie mógł każdy, kto kupi bilet na imprezę.

Zaproszone gwiazdy kulinarnego świata to: Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima Peru), Zaiyu Hasegawa (Den**, Tokio, Japonia), Søren Selin (AOC**, Kopenhaga, Dania), Fredrik Berselius (Aska**, Nowy York, USA), Dani García (Dani Garcia Group**, Marbella, Hiszpania), Josean Alija (Nerua*, Bilbao, Hiszpania), oraz Jonathan K. Berntsen (Clou*, Kopenhaga, Dania). Gospodarzami wydarzenia, prezentującymi kuchnię polską, będą szefowie kuchni pod przewodnictwem Roberta Trzópka (Bez Gwiazdek, Warszawa): Justyna Słupska-Kartaczowska (jadka, Wroclaw), Marcin Popielarz (Biały Królik, Gdynia), Jacek Grochowina (Nolita, Warszawa), Bartek Szymczak (Rozbrat 20, Warszawa), Paweł Pojawa (Sugar, Suwałki).

Impreza potrwa aż trzy dni. Pierwszego dnia odbędzie się konferencja prasowa dla polskich i zagranicznych mediów oraz Chef’s Creative Meeting dla szefów kuchni z dyskusjami m.in. na temat Europy Środkowo-Wschodniej jako destynacji turystyki kulinarnej oraz na temat gorących konceptów gastronomicznych. Dzień drugi to Gala Dinner z udziałem zaproszonych gwiazd, a trzeci dzień będzie otwarty dla wszystkich, którzy kupią bilet. Będzie można skosztować dań przygotowanych przez zaproszonych szefów kuchni. Sprzedaż biletów na ten dzień rozpocznie się 15. marca poprzez stronę internetową, na której również można znaleźć więcej informacji.

Sponsorem głównym Lexus Hybrid Cuisine jest marka Lexus. Partnerami medialnymi są m.in. Fine Dining Lovers, Kukbuk i Food Service. Za ideę i realizację wydarzenia odpowiada AdComms.

Lexus Hybrid Cuisine

KIEDY: 11-13 kwietnia

STRONA INTERNETOWA: www.lexushybridcuisine.pl

CENA: 180zł