The Cool Cat TR otworzył się w maju w miejscu po Delikatesach TR, które zamknęły się w grudniu po 10 latach od otwarcia. To drugie miejsce pod tym samym szyldem, pierwsze – The Cool Cat, działa od prawie 3 lat na Powiślu. Szefem kuchni podobnie jak w lokalu na Solcu jest tu Jakub Kaftański, a w jego menu znalazło się wiele inspiracji kuchniami azjatyckimi. W menu znajdziemy serwowane cały dzień śniadania takie jak jaglanka, shakshuka, maślany tosta z awokado i jajkiem sadzonym, quinoa z hummusem, burakiem, kolendrą i gachugaru. Zjemy tu także bao w wersji mięsnej (z pieczonym boczkiem) i wegetariańskiej (z marynowanym tofu w panko), banchany czyli koreańskie przekąski takie jak kimchi kalarepa, lotos marynowany w buraku czy kandyzowane bataty z czarnym sezamem. W karcie obiadowo-kolacyjnej do wyboru mamy m.in. polędwicę z tuńczyka w marynacie leche de tigre, skrzydełka KFC czy koreańskie kluski ryżowe.
RECENZJE BLOGERÓW