LAS (Lokalna Atrakcja Stolicy) nowy cocktail bar i restauracja otworzył się w ostatni weekend na Powiślu, w lokalu gdzie wcześniej przez siedem lat działała restauracja Solec 44. Twórcami nowego miejsca są właściciele lokalu nad Wisłą – Grunt i Woda. Szefową kuchni restauracji jest Anna Klajmon, wcześniej szefowa kuchni restauracji Grunt i Woda na dachu czy Bistro Z, a także uczestniczka jednej z edycji Top Chef. Kuchnia LAS to dania kuchni polskiej dopasowane do sezonu przygotowane z produktów od lokalnych dostawców. W menu restauracji znajdziemy m.in. rosół z wiejskiej kury, flaki wołowe z pulpecikami, kanapkę z metką, tatara, paprykarz szczeciński. Zjemy tu także pyzy z kaszą gryczaną i grzybami, łazanki, pierogi z ogonem wołowym, kluski śląskie z dynią czy biodrówkę duszoną w czerwonym winie. Specjalne menu przygotowano też dla dzieci, w tym także tych najmłodszych – niemowląt. Większe dzieci zjedzą tu m.in. podpłomyk z serem bursztyn, pomidorem i ziołami, pierogi z jagodami, pulpety rybne, rosół czy pomidorową, a niemowlaki mus z marchewki i ziemniaka, mus z pieczonego jabłka czy jarzynową z drobiem. Jest tu także specjalny kącik dla dzieci i weekendowe animacje.
RECENZJE BLOGERÓW