Quattro Piatti restauracja Stępińska

L’osteria dei Quattro Piatti

ul. Stępińska 2Mokotów, Warszawa

restauracja

Więcej szczegółów:

Quattro Piatti – włoska osteria na Mokotowie

Foodie R 11 września 2018
L’osteria dei Quattro Piatti to nowa włoska restauracja otwarta we wrześniu na Mokotowie, przy ulicy Stępińskiej, w miejscu gdzie kiedyś mieściła się restauracja Magiel. Twórcą miejsca i szefem kuchni jest Włoch Enzo Saccomani, doświadczony kucharz i twórca konceptów kulinarnych. Quattro Piatti to klasyczna osteria, z krótką kartą, wysokiej jakości składnikami i nieformalną atmosferą. W menu restauracji znajdziemy antipasti czyli rożnorodne zestawy przystawkowe, primi plati czyli domowej roboty makarony przygotowywane tylko z mąki i jaj (tagliatelle, pappardelle, ravioli, tagliolini), sałatki  i pizze przygotowywane z ciasta wyrabianego na miejscu i rosnącego co najmniej 24 godziny. W karcie niedługo pojawią się także desery. Karta napojów to włoskie wina i piwa, włoskie espresso, włoska woda mineralna i ekologiczne napoje na jej bazie.
Quattro Piatti restauracja Stępińska