Moxo Bakery

ul. Hlonda 10Wilanów, Warszawa
tel: 796 130 105

piekarnia

Więcej szczegółów:

Moxo Bakery – rzemieślnicza piekarnia w Wilanowie

Foodie F 10 lutego 2019

Michał Adam Molenda, szef kuchni, absolwent Le Cordon Bleu, znany wcześniej m.in. z Kuchni Otwartej, otworzył niedawno swoją autorską piekarnię w Miasteczku Wilanów. Miejsce nazywa się Moxo Bakery i ma swoją lokalizację tuż obok Cortado Sisters Cafe przy Hlonda. Moxo Bakery oferuje szeroką propozycję rzemieślniczych wypieków. Kupimy tu m.in. chleby: 100% żytni, żytni z suską sechlońską, graham, wieśniak, pszenny sycylijski z suszonymi pomidorami, orkiszowy z sezamem i czarnuszką, słonecznikowy z czarnuszką, orkiszowy z żurawiną i orzechem, cebulowy. Są także bułki, bagietki francuskie i rustykalne, a także croissanty klasyczne i z czekoladą, brioche, babka czekoladowa, babka z serem, drożdżówki ze śliwką, budyniem, mascarpone, makiem, cinabonnes. Można też kupić kilka rodzajów gotowej focacci na wynos. Piekarnia jest czynna również w niedzielę!