Żebra i Kości

ul. Poznańska 38Śródmieście, Warszawa
tel: 516 025 131

restauracja

Więcej szczegółów:

Żebra i kości – nowość dla mięsożerców przy Poznańskiej

Foodie F 18 lutego 2019

Nowe miejsce dla mięsożerców otworzyło się w zeszłym tygodniu przy Poznańskiej. Nazywa się Żebra i Kości i – jak sama nazwa wskazuje – specjalizuje się w żeberkach, na dodatek w wolno pieczonych. Menu restauracji podzielone jest na przystawki (m.in. tatar wołowy z pudrem z trufli, grasica cielęca z chrupiącym borowikiem w brandy), zupy (rosół z kaczki, żurek z borowikami), dania główne (grillowane kotleciki jagnięce, pieczony okoń morski), żebra wołowe i żebra wieprzowe (żebra w sosie ze śliwki węgierki, żebra w sosie grzybowym, żeberka BBQ z frytkami z batatów), steki z grilla węglowego z wołowiny sezonowanej na sucho (tomahawk z frytkami, T-bone z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami), sałaty (Cezar). Całe menu Żebra i Kości zobaczyć można tutaj. A na zdjęciach poniżej żeberka BBQ z frytkami z batatów.