Brawo! Bis! to nowa odsłona zamkniętej restauracji Enfant Terrible na Mokotowie, która otworzyła się ponownie na początku kwietnia w bardziej przystępnym cenowo, casualowym wydaniu. Szefem kuchni restauracji jest niezmiennie Michał Bryś. W karcie znajdziemy m.in. zupę porowo-ziemniaczaną, a także podpiekaną pajdę domowego chleba w trzech różnych odsłonach: z bakłażanem, z serem kozia rura i sardelami lub z kozią ricottą, dojrzewającym boczkiem i konfiturą z bakłażana i czerwonej cebuli. Wśród dań głównych do wyboru mamy ragout z policzków wołowych, a także kołacze na dzikich drożdżach z różnymi dodatkami np. z policzkami wołowymi i sosem chimichurri, z ndują i gorgonzolą, karkówką i serem bursztyn czy pak choi i pieczonymi warzywami. Oprócz jedzenia lokal zapewnia gościom rozrywkę kulturalną. Będą się tu odbywały spektakle teatralne, warsztaty, koncerty, spotkania z twórcami.
43592
restauracja
Więcej szczegółów: