Concept Wschodni

Concept Wschodni

ul. Krucza 41/43Śródmieście, Warszawa
tel: 733 571 820

restauracja

Więcej szczegółów:

Concept Wschodni – nowoczesna kuchnia ze Wschodu przy Kruczej

Foodie R 30 kwietnia 2019
W ubiegły weekend przy ulicy Kruczej otworzył się Concept Wschodni, bistro z nowoczesną kuchnią zza naszej wschodniej granicy. To miejsce serwujące dania popularne na Ukrainie, w Rosji i Białorusi podane w nowoczesnej odsłonie. Właścicielem konceptu jest pochodzący z południowo-zachodniej Ukrainy Andrey Kachur, twórca i szef kuchni  bistro „Lviv – kawior wódka bliny” we Wrocławiu z kuchnią bazującą na jego rodzinnych przepisach. Szefem kuchni nowego lokalu jest Oleksandr Lysyk, twórca siedmiu konceptów restauracyjnych na zachodzie Ukrainy. W krótkiej karcie dań Conceptu Wschodniego znajdziemy takie wschodnie hity jak bliny z kawiorem, placki ziemniaczane bez mąki (z gulaszem albo ze szpinakiem, jajkiem sadzonym i parmezanem), salo czy barszcz ukraiński. Zjemy tu także pierogi z różnymi nadzieniami np. z wędzoną makrelą, królikiem, ruskie, pielmieni z mięsem; tatar ze śledzia czy gulasz wieprzowy z puree ziemniaczanym.

Partnerem tekstu jest restauracja Concept Wschodni. Źródło zdjęć: materiały bistro Concept Wschodni