W Centrum Praskim Koneser otworzyła się niedawno indyjska restauracja Bombaj Masala Indian Tapas & Bar.To kolejny lokal pod tą samą marką, pozostałe działają przy al. Jana Pawła II i przy Marynarskiej. Szefem kuchni jest Virendra Singh, doświadczony kucharz od lat pracujący w grupie restauracji Bombaj Masala. Praski lokal proponuje indyjską kuchnię w nowej odsłonie. To pierwsza restauracja w Warszawie serwująca indyjskie tapas, ale zjemy tu także oryginalne śniadania, specjalności z pieca Tandoor oraz klasyczne curry. W karcie indyjskich tapas kuszą m.in. kachori, czyli placki nadziewane pikantną pastą, dahi puri czyli chrupiące kulki nadziewane warzywami i jogurtem, kotleciki z buraków czy smażone cebulowe kulki. Na śniadanie możemy zamówić m.in. jajka po bombajsku, naan zawijany z kurczakiem i warzywami albo smażone indyjskie pierożki nadziewane jagnięciną. Wiele dań dla siebie znajdą tu także weganie i wegetarianie. Wieczorami restauracja zaprasza na autorskie koktajle z wykorzystaniem indyjskich przypraw. W pogodne dni możemy usiąść w ogródku z widokiem na Plac Konesera.
Partnerem tekstu jest restauracja Bombaj Masala Praga.
źródło zdjęcia: materiały restauracji