Natka i Tymianek, rodzinna restauracja z kuchnią polską otworzyła się w maju przy ulicy Głębockiej na Białołęce. Nazwa lokalu pochodzi od imion dzieci właścicieli (Natalia i Tymon). W karcie znajdziemy m.in. placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną lub z łososiem i śmietaną, naleśniki na słodko (z serem, dżemem, nutellą) i słono, a także pierogi ruskie, z mięsem i ze szpinakiem. Na danie główne możemy wybrać kotleta schabowego z kapustą zasmażaną i ziemniakami, kotleta mielonego z buraczkami, indyka z grilla z polentą, czy policzki wołowe w sosie grzybowo-śliwkowym. Natka i Tymianek to miejsce przyjazne rodzinom z dziećmi, które znajdą tu dla siebie kącik zabaw, zaplecze do przewijania, a także specjalne, mocno rozbudowane menu ( a w nim m.in. kaszotto z kurczakiem i warzywami, racuchy z jabłkiem, placki z mąki kukurydzianej z bananem, pierogi czy pomidorowa z domowym makaronem.
źródło zdjęcia: Natka i Tymianek Facebook