Na Bałkany

ul. Koszykowa 47Śródmieście, Warszawa
tel: 22 118 38 38

restauracja

Więcej szczegółów:

Prosecco bez dna w restauracji Na Bałkany

Foodie R 17 czerwca 2019

Na gorące dni idealnie pasuje prosecco, białe włoskie wino musujące o delikatnym owocowym smaku. Teraz w restauracji na Na Bałkany (na tyłach Placu Konstytucji przy Koszykowej) możemy raczyć się tym trunkiem bez końca. Co tydzień, od niedzieli do czwartku restauracja zaprasza na „Prosecco bez  dna” – płacąc jednorazowo 29 zł lub 33 zł możemy pić tyle prosecco ile chcemy. Do wyboru jest prosecco standardowe (za 29 zł), a także owocowe – z marakują albo z truskawką (33 zł).

Oprócz prosecco w restauracji Na Bałkany możemy skosztować bałkańskich win z Bośni i Hercegowiny, Bułgarii, Czarnogóry, Serbii i Chorwacji. Świetnie się komponują z owocami morza, które znajdziemy w aktualnej karcie restauracji. Zjemy tu m.in. mule w sosie winno-maślanym, baby kalmary faszerowane wędzonym serem i pieczoną papryką czy ośmiornicę na masełku. Na większy apetyt czy spotkanie ze znajomymi czeka bałkańska uczta z owoców morza (ośmiornica, krewetki, mule, kalmary, baby kalmary).

Partnerem artykułu jest restauracja Na Bałkany. Źródło zdjęć: materiały restauracji