Foodie Week: Kura, Wół na Stół i Kuchnia Żoliborz

Foodie F 2 grudnia 2019

NOWE MIEJSCA: Nowe miejsce specjalizujące się w daniach z kurczaka w stylu amerykańskim otworzyło się na Mokotowie. Kura mieści się przy Obrzeżnej. Wola ma nową restaurację azjatycką. Pho & More powstało przy ul. Leszno. Oferuje pho w różnych odsłonach i wiele innych dań kuchni azjatyckich. Na Pięknej, w Śródmieściu, otworzył się Wół na Stół – serwujący steki w różnych odsłonach. Pierwszy lokal pod tą marką istnieje od 5 lat na Ursynowie. Są też nowości na Żoliborzu! Przy Rydygiera w październiku otworzyła się Kuchnia Żoliborz.

WYDARZENIA: Renaissance Warsaw Airport Hotel, a konkretnie NGin Bar zaprasza na rozgrzewające zestawy na chłodniejsze dni. W zestawach zjemy tu i wypijemy steki (m.in. z polędwicy wołowej, T-bone)i burgery w połączeniu z whisky.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog relacjonowała dyskusję w międzynarodowym gronie o innowacyjności w gastronomii, która odbyła się w Koneser Grill w ramach cyklu spotkań MADE Travel FOR Liebherr.

Kulinarnie Niepoważni odwiedzili Dziurkę od Klucza, która ich zdaniem serwuje „wybitne pasty na swój własny, nie-woski sposób”.

Wariacje Restauracje cieszy się, że taki fajny lokal jak Wołowino otworzył się w jej mieście.