NOWE MIEJSCA:
Tapioca by Brasil on the plate powstało w Mysiadle. Specjalnością lokalu są brazylijskie naleśniki z tapioki z różnymi farszami. Mrs. Kim’s Korean Food to niewielkie nowe koreańskie miejsce, które powstało w styczniu przy Grzybowskiej. Lulu Bar Warsaw otworzył się w lokalizacji po zamkniętym Lenivcu przy Poznańskiej – jest koktajl barem z kuchnią azjatycką. Mokotów ma nową indyjską restaurację Biryani Pot. Miejsce specjalizuje się w biryani – daniu charakterystycznym dla północnych Indii. Nowe indyjska restauracja powstała też na Woli – nazywa się Bawarchi i mieści przy Smoczej. Kolejny lokal pod brandem Bułkę przez Bibułkę powstał w Śródmieściu – tym razem przy Żurawiej. Mokotowska ma nowy bar z fine street foodem – Foodie Rollins niedaleko Teatru Współczesnego. Beefore Food & Drinks to nowy bar z burgerami i piwem kraftowym na Powiślu. K-Bar natomiast to nowa koreańska restauracja, vintage shop i bar przy Pięknej.
PODSUMOWANIE: W styczniu opisywaliśmy dla Was 19 nowych restauracji w Warszawie

PISZE SIĘ NA BLOGACH:
Restaurantica.pl wraca jak bumerang do nowego miejsca na Żoliborzu – Al Fuego
Good Place Warsaw polecał Cucina Mia w Sheratonie na nieprzekombinowaną włoską kuchnię
Głodna wskazała Pumpui Thai Food jako najlepszą tajską kuchnię w Warszawie
Kulinarnie Niepoważni zastanawiali się, czy można coś robić lepiej niż w restauracji Kura. Podsumowali też, że Francuska Robota naprawdę umie w te naleśniki.
Madame Edith wybrała się do Mammy Marietty na Górnośląskiej, gdzie brakowało jej klimatu, jaki był na Wołoskiej.
Na Ostrzu Języka odwiedziła Lamby’s, zjadła lambstery i uznała, że „Nie taki fast food straszny!”
Taste Away wybrali się na lunch do Ed Reda i był to jeden z najlepszych lunchów, które ostatnio jedli






