Foodie Week: Drożdż Bar, Tutto Bene i Otorongo

Foodie F 13 stycznia 2020

NOWE MIEJSCA:

Portobello to nowe włoskie miejsce z szefem kuchni pochodzącym z włoskiego regionu Lazio. Restauracja otworzyła się niedawno przy Alei Jana Pawła II.

Właściciele znanego stoiska z włoskimi produktami na Bazarze Olkuska – Tutto Bene – otworzyli swoją pierwszą restaurację pod tą samą nazwą na Mokotowie.

Swój drugi lokal pod tą samą marką otworzyli niedawno przy Nowym Świecie właściciele gruzińskiej restauracji Chmeli Suneli.

Nowy Świat ma również nową chińską restaurację. Jiao Zi specjalizuje się w pierożkach na parze.

Drugi Bao Bar, serwujący bao i bao burgery, powstał przy Poznańskiej, pierwsze miejsce pod tym szyldem działa na Saskiej Kępie.

Szpitalna ma nowe miejsce o egzotycznej nazwie Otorongo. Proponuje kuchnię wegetariańską i wegańską.

Muranów natomiast wzbogacił się o nowy codzienny bar z pizzą, piwem i pieczywem – Drożdż Bar powstał przy Andersa.

PODSUMOWANIA:  W cyklu naszych podsumowań Nowe Restauracje w Warszawie Grudzień 2019, opisaliśmy w grudniu aż 11 nowych miejsc otwartych w Warszawie w ostatnich miesiącach.

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl jak co roku podsumowywała 2019 swoim zestawieniem Best of 2019 – Najciekawsze nowe restauracje w Warszawie

Kulinarnie Niepoważni odwiedzili królestwo sera Krem bądź Chez Krem przy Śniadeckich. Podzielili się również swoją miłością do ramenu i Akita Ramen przy Grzybowskiej.

Na Ostrzu Języka polecała Beef & Beer na piwo i mięsiwo.

Głodna tłumaczyła Dlaczego warto odwiedzić Hotel Warszawa w 2020 roku

TasteAway polecali The Cool Cat na weekendowe śniadanie i nie tylko