Ed Red, restauracja specjalizująca się w mięsnych daniach wprowadziła pod swoją marką nowy produkt – rzemieślnicze konserwy z daniami gotowymi. Nowe dania pod marką Ed Red mają być odpowiedzią na nową rzeczywistość i nowe potrzeby konsumentów w czasie i po pandemii. Twórcy marki chcą oferować restauracyjną jakość w wygodnym i nowoczesnym opakowaniu, dając jednocześnie możliwość spróbowania swoich dań klientom w całej Polsce. Wszystkie dania są przygotowywane przez kucharzy Ed Reda z użyciem naturalnych składników. W ofercie jest obecnie 5 różnych dań (boeuf stroganov, boeuf bourguignon, stek rzeźnika w sosie pieprzowym, policzek wołowy w sosie demi glace, kacze żołądki w sosie estragonowym), które można kupić jedynie online (w zestawach po 5) na stronie sklepu Ed Red. Zestaw 5 puszek kosztuje teraz 93,50 zł w przedsprzedaży (110 zł normalna cena).
Ed Red to popularna restauracja znana ze steków i dań kuchni polskiej działająca od 2014 roku w Krakowie, a przez ponad 3,5 roku (do wiosny 2020) także w Warszawie w Hali Mirowskiej.