Kolektyw kucharzy KoperBernNowicki organizuje w najbliższy weekend Ucztę Nastroje – kolację w dworze w Nowej Suchej (około 1h od Warszawy w stronę Siedlec). Gotować będą Maciej Nowicki – szef kuchni Pałacu w Wilanowie, ekspert historycznej kuchni polskiej, Rafał Bernatowitz z RestoBar Ogień oraz gościnnie mistrz grilla kaukaskiego i gotowania na ogniu – Pavel Portoyan. Szefowie zinterpretują na nowo wybrane przepisy z odnalezionej książki kucharskiej Marcjanny Oborskiej z 1825 roku. Menu pozostanie niespodzianką, ale można się spodziewać lokalnych produktów – ryb, mięs i oczywiście warzywa. O wyjątkową oprawę plenerowej kolacji zadba doświadczona event managerka Emanuela Koper. Wydarzenie zaaranżowane będzie na terenie klimatycznego malowniczo położonego skansenu w Nowej Suchej, którego centralnym punktem jest osiemnastowieczny dwór, znany z filmu „Pan Tadeusz”.
KIEDY: 1.08 (sobota) oraz 2.08 (niedziela)
GDZIE: Nowa Sucha (Mazowsze)
CENA: 210 zł za osobę
REZERWACJE: koperbernnowicki@gmail.com
STRONA WWW: Facebook Event