Od listopada w Browarach Warszawskich – nowej inwestycji na Woli – działa nowa piekarnia, Bakery Browary Warszawskie. Szefem kuchni i współwłaścicielem lokalu jest Michał Paleta (znany między innymi z Concept 13 i Hotelu Warszawa).
Na miejscu znajdziemy zarówno pieczywo, jak i słodkie wypieki. Kupimy tu m.in. chleb 100% żytni, żytni ze śliwką, chleb z dynią, z płaskurką, wiejski z makiem czy z czosnkiem i ziemniakami, a także bagietki i ciabattę. Słodkie wypieki to między innymi croissant klasyczny, migdałowy i z nutellą, crufin (czyli połączenie croissanta i muffina), pain au chocolat czy bostock. Oferta zawiera także kanapki (z pastą jajeczną, z jajkiem i awokado, z pasztetem, salami czy szynką szwarcwaldzką).
Piekarnia to drugie gastronomiczne miejsce otwarte w Browarach Warszawskich. Pierwsze z nich to restauracja Mykonos, o której pisaliśmy w lipcu na naszej stronie.