Hopito Craft Beer & Pizza to nowy lokal otwarty w połowie maja przy Żurawiej (wejście od Parkingowej) specjalizujący się w piwie rzemieślniczym i pizzy neapolitańskiej. Zjemy tu pizze bazujące na składnikach sprowadzanych z Włoch w wersji klasycznej i autorskie pomysły z oryginalnymi dodatkami takimi jak kiełbasa N’duja, mango lub guanciale. Wszystkie receptury tworzą pizzaiolo z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w Polsce i we Włoszech. Oprócz pizzy możemy zamówić tu sałatki m.in. z burratą czy prosciutto crudo. Hopito to także szeroki wybór piw rzemieślniczych z wyselekcjonowanych browarów z Polski i nie tylko. Do dyspozycji gości jest piwo serwowane z 18 kranów, z których 6 to najświeższe piwa właściciela lokalu – rzemieślniczego Browaru Hopito. W letnie dni ochłodzą nas piwne shake’i z granitą. Lokal promuje sztukę uliczną – ściany wnętrz i ogródka zdobią prace warszawskich artystów, ilustratorów i graficiarzy.
Partnerem artykułu jest Hopito Craft Beer & Pizza. Źródło zdjęć: materiały prasowe Hopito