Lovage Bistro to nowy lokal otwarty dwa miesiące temu w centrum Warszawy przy ulicy Lwowskiej. Miejsce zainspirowane jest nieśpiesznymi lokalnymi bistro, których pełno jest na ulicach Hiszpanii, Portugalii i Włoch, tam gdzie jest więcej słońca, a czas płynie wolniej. Kuchnia Lovage Bistro to kuchnia z południa Europy, przede wszystkim hiszpańska z jej słynnymi tapasami dostępnymi także w zestawach do dzielenia. Zjemy tu m.in. patatas bravas, papryczki padron, kaszankę burgos, kiełbaski chorizo w białym winie czy ośmiorniczki baby. W karcie znajdziemy także zupy z takie jak cazuela czy bouillabaisse, kanapki np. z chorizo czy z tuńczykiem czy hiszpańską paellę w trzech różnych odsłonach: z kurczakiem i chorizo, z owocami morza i vege. Na miłośników ryb i owoców morza czekają również burger z ośmiornicą, krewetki argentyńskie w białym winie czy grillowana dorada. Dzięki otwartej, przeszklonej kuchni możemy podglądać kucharzy przy pracy i na bieżąco śledzić jak powstają nasze dania.
Wnętrze Lovage Bistro to loftowe klimaty, nastrojowe światło z retro żarówkami i dużo zieleni, która nadaje miejscu przytulnej atmosfery. Lokal co tydzień organizuje wieczory muzyczne, tematyczne imprezy z DJem. Oferta kulinarna, muzyczna jak i wnętrze lokalu zachęcają do odwiedzin w większym gronie i spędzenia czasu „z przyjaciółmi u przyjaciół”.
Partnerem artykułu jest Lovage Bistro, źródło zdjęć: Lovage Bistro