W sierpniu w Elektrowni Powiśle otworzyła się włoska restauracja – Madre. Za miejscem stoi hiszpańsko włoski duet- hiszpan Pablo Martin Delgado – właściciel Pablo Tapas Baru (poprzednia nazwa lokalu – Tapas Gastro Bar), który przez kilka lat prowadził także restaurację Casa Pablo i pochodzący z Sycylii Giacomo Carreca – twórca kilku konceptów i menu włoskich miejsc w Warszawie. Madre to nowoczesna, sezonowa kuchnia włoska z twistem. Wizytę w restauracji możemy rozpocząć od przystawek takich jak parmezanowe churrosy, kremowe krokiety z szynką parmeńską, pieczony bakłażan z glazurą BBQ i sosami czy carpaccio z włoskiej wołowiny fassona piemontese. Specjalnością lokalu są pizze gourmet, wyrabiane z 18-letniego zakwasu – idealne do dzielenia. W karcie znajdziemy m.in pizzę z sezonowaną szynką parmeńską, borowikami, szynką cotto czy marynowanym czerwonym tuńczykiem. Zjemy tu też pizze na standardowym cieście i makarony, których menu regularnie się zmienia.
