Właściciele Bibendy, lokalu który obchodzi w tym roku 11 urodziny, otworzyli w kwietniu nowe miejsce z autorską kuchnią Agaty Zięby (szefowa kuchni w Bibendzie). Barbarę, bo tak nazywa się nowa śniadaniownia i bar twórców Bibendy, znajdziemy bardzo blisko jej starszej siostry – na rogu Nowogrodzkiej i Kruczej. Karta lokalu dzieli się na poranną – funkcjonującą od 9:00 do 16:00 i wieczorną, z której możemy zamówić od 17:00 do 1:00. Stworzona przez szefową kuchni karta poranna zawiera takie dania jak: jajka na miękko ze szparagami, omlet ze szczypiorkiem i małosolnymi szparagami, owsianka czy biała kiełbasa z białymi szparagami i jajkiem sadzonym. W godzinach popołudniowych i wieczornych zamówimy m.in. ceviche z łososia, arancini cacio e pepe, tatar wołowy czy szparagi z sosem holenderskim.
52777
