Zapowiadane przez nas francuskie Bistro Pigalle otworzyło się dwa dni temu na Hożej róg Poznańskiej. Szefem kuchni jest tu Dariusz Ratuszniak. Miejsce oferuje ryby i owoce morza serwowane w stylu francuskim. Bistro Pigalle ma ambicje odwoływać się do tradycji kuchni francuskiej, szef kuchni wykorzystuje ponad 100 letnie przepisy i prezentuje je w nowych odsłonach. Menu będzie się często zmieniało, w tej chwili w karcie znaleźć można m.in. Kremową zupę z homara z kroplą Henessy, Turbota z baskijskiego portu, Przegrzebki w dymie wędzarniczym.
PRAKTYCZNE INFORMACJE:
Adres: Hoża 41 (róg Poznańskiej), Warszawa
Strona internetowa: Facebook
Rodzaj kuchni: francuska
Średnie ceny: danie główne 40-70zł
Klimat / Atmosfera: luźna
Dzielnica: Śródmieście
Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie








6 odpowiedzi na “Bistro Pigalle”
Kto to jest Dariusz Ratuszniak?
szału nie ma…wręcz zgadzam się z opinią CALVARES’a/. Z profilu na Facebooku właściel usuwa niewygodne opinie……
http://warsawfoodie.pl/2014/01/bistro-pigalle-wkrotce/
Niestety, strasznie śmierdzi.
Widzę, że nie tylko z facebooka są usuwane nieprzychylne komentarze, jaki to ma sens prowadzenie takiej strony skoro nie można się swobodnie wypowiedzieć???
Jeśli ktoś lubi biały pieprz, którym są przyprawiane wszystkie potrawy, i którym posypuje się dania na życzenie klienta, nie uprzedzając, że to biały pieprz, to ok.
Biały pieprz jest bardzo, bardzo aromatyczny, pachnie trochę jak terpentyna, tylko dla smakoszy.
Chciałbym być ostrzegany przed tym, zanim kelner zaproponuje pieprz z młynka, bo moje danie zostało nim zabite.
Drogo.
Jedzenie stare, generalnie drogo i mało. Dużo lepiej można zjeść 50 m dalej w Bejrucie.